Dossier Verzekeren

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet.

Meest gelezen:

Links


De Reisverzekering

Het nut van reis verzekeringen wordt nog wel eens in twijfel getrokken. De meeste mensen gaan nou eenmaal hooguit één of twee keer per jaar op reis. En dan lijkt het afsluiten van een speciale reis verzekering een onnodige rompslomp. Maar heb je al gedacht aan de mogelijkheid dat er op reis een ongeval gebeurt, of dat je bestolen wordt? En dat de kosten hiervan niet worden vergoed door de gangbare verzekeringen die je hebt? Een reis verzekering is altijd aan te raden. Ga je niet ieder jaar op reis, dan kun je kiezen voor een losse reis verzekering. Trek je er jaarlijks op uit met de vakantie, ook al is dat maar één keer per jaar, dan ben je al snel het voordeligst uit met een doorlopende reisverzekering.


Niet dubbel verzekeren!

Om de voordeligste reis verzekering te vinden, vergelijk je natuurlijk de kosten van de verschillende verzekeringen en ga je na waar je bij de verschillende aanbieders voor verzekerd bent. Je bent er echter niet met een eenvoudig rekensommetje. Sommige zaken die je in reis verzekeringen kunt verzekeren, heb je namelijk misschien al verzekerd bij een andere verzekering. Voorbeelden hiervan zijn kosten die vallen onder de zorg verzekeringen of auto verzekeringen. Ga dus voor alles even na of je niet dubbel indekt tegen risico’s die je al elders ondergebracht hebt. Wanneer je een helder beeld hebt van welke zaken je wilt dat je reisverzekering dekt, dan kan een online vergelijker je op een makkelijke manier helpen de reis verzekering te vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en behoeftes.


Als de reis plotseling niet door kan gaan

Een annuleringsverzekering kan erg makkelijk zijn voor sommige mensen. Er zijn twee soorten annuleringsverzekeringen die u kunt afsluiten. Zo is er de doorlopende annuleringsverzekering en de kortlopende annuleringverzekering. Bij een korte annuleringsverzekering gaat het meestal om een korte reizen of vakantie. U kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten bij een reisbureau, dit kan eigenlijk al meteen wanneer u een vakantie of reis boekt. Informeer wel goed in welke gevallen de annuleringsverzekering geldt, soms is dat bij het overlijden van een familielid maar soms ook bij andere gevallen. Het is wel erg belangrijk om dit goed uit te sluiten.