Dossier Verzekeren

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet.

Meest gelezen:

Links


De Fietsverzekering

Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 800.000 fietsen gestolen worden. Dat wil dus zeggen, dat er iedere 39 seconden ergens in ons land wel een fiets gestolen wordt. Een gestolen fiets is vaak erg vervelend. Uiteraard omdat je je fiets nodig hebt voor vervoer, maar ook omdat de kosten voor een nieuwe fiets toch een flinke hap uit je maandinkomen kunnen nemen. Een type verzekering dat dan ook steeds meer mensen afsluiten, is de fiets verzekering. Maar wanneer is zo’n fiets verzekering nu de moeite waard? En waar moet je ongeveer aan denken wat betreft de premie kosten voor een fiets verzekering? We geven je hier uitgebreid informatie over de fiets verzekering.


De Fiets verzekering: Wel of niet de moeite waard?

Om een fiets verzekering af te sluiten, hoef je niet in het centrum van Amsterdam te wonen. We weten allemaal dat de hoofdstad berucht is om de vele fietsen die er gestolen worden maar wist je dat bijvoorbeeld ruim 15 procent van de gestolen fietsen gewoon voor het eigen huis weggehaald wordt? Daarnaast zijn ook winkelcentra, sportcomplexen en stations geliefde doelwitten voor fietsendieven. en laten dat nu net plaatsen zijn waar je ongetwijfeld regelmatig je fiets parkeert. Je hoeft dus niet in een risicogebied te wonen om er goed aan te doen een fiets verzekering af te sluiten. De kans dat je fiets een keer gestolen wordt, is namelijk zelfs in je eigen woonwijk aanzienlijk groot. Heb je een kostbare mountainbike of race fiets? Dan kan een fiets verzekering je ook al indekken voor beschadigingen, waarvoor de kosten op jaarbasis anders ook aardig in de papieren kunnen lopen.

Fietsen zijn vooral buitenshuis kwetsbaar en juist daar vallen ze vaak buiten de dekking van andere verzekeringen, zoals de inboedel verzekering. En zelfs wanneer je je fiets in je schuur hebt staan thuis, valt deze niet altijd onder de gewone inboedel verzekering. En neem je de fietsen altijd mee op vakantie? Ga er dan ook niet zomaar van uit dat ze altijd onder de reisverzekering vallen. Ga van tevoren goed na hoe bij andere verzekeringen de dekking is voor fietsen, dan weet je precies waar je op moet letten wanneer je een goede fiets verzekering zoekt. Laat je ook goed informeren over de mogelijkheden en dekking van de fiets verzekering zodat je onderverzekering of oververzekering kunt voorkomen.


De Fiets verzekering: Wat zijn de kosten?

Als je een fiets verzekering overweegt af te sluiten, vormen de kosten natuurlijk de belangrijkste overweging. Heb je een oude tweedehands bakfiets voor een paar tientjes op de kop getikt, dan hoef je daar doorgaans echt geen fiets verzekering voor af te sluiten. Maar voor veel fietsen ben je nieuw toch al gauw meer dan honderd euro kwijt.
En aangezien een fiets verzekering niet snel meer kost dan een paar tientjes per jaar, is het toch verstandig er eens naar te informeren. De exacte kosten voor de fiets verzekering zijn natuurlijk afhankelijk van het type fiets en de aanbieder. Vraag voor je fiets verzekering verschillende offertes aan en vergelijk alle voorwaarden zorgvuldig. Zo kun je gemakkelijk uitzoeken waar je het voordeligst uit zult zijn voor je fiets verzekering.