Dossier Verzekeren

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet.

Meest gelezen:

Links


De Autoverzekering

Een auto aanschaffen betekent een flinke uitgave. Voor de meeste mensen is het één van de duurste zaken die ze in hun leven aanschaffen. Een goede auto verzekering is dan ook geen overbodige luxe. Sterker nog: in de landen van de Europese Unie ben je als autobezitter verplicht een auto verzekering af te sluiten. Met een auto verzekering worden verschillende zaken verzekerd. Daaronder valt de aansprakelijkheid ( dat is het wettelijk verplichte element). Deze wettelijke aansprakelijkheid voor motorvortuigen (WAM) betreft de bescherming van verkeersslachtoffers. Schade door ongevallen worden door deze verzekering vergoed.

Aanvullend op de aansprakelijkheidsverzekering kun je bij auto verzekeringen de beperkte of volledige casco-dekking afsluiten. Hiermee ben je ook ingedekt tegen schade die is ontstaan uit niet-ongevallen, zoals bijvoorbeeld een autobrand, diefstal of schade door een aanrijding met overstekend wild. Andere gangbare aanvullingen op de basis auto verzekeringen zijn de rechtsbijstand, schade inzittenden en ongevallen inzittende


Wat wel en wat niet verzekeren ?

Bij het zoeken naar de juiste auto verzekering is het belangrijk dat je je keuze niet alleen baseert op de premie. Ga voor jezelf na, welke zaken je precies verzekerd wil hebben. Er zijn enorm veel aanbieders van auto verzekeringen en het is niet vreemd als je door de bomen het bos niet meer ziet. Op internet vind je een aantal vergelijkingssites en vergelijkingshulpen die een groot aantal verzekeringen helder naast elkaar hebben en die je goed kunnen helpen om de juiste auto verzekering te vinden.