Verzekeringen

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet. Alles over de verschil-lende soorten verzekeringen is te lezen in het dossier verzekeren.

Meest gelezen:


Verzekeren

Brand, schade, inbraak: we denken er liever niet aan dat het kan gebeuren. Maar als u er toch mee te maken krijgt, kunnen de kosten flink oplopen. Daarom is het noodzakelijk om de juiste verzekeringen af te sluiten. Je kunt je tegenwoordig bijna overal wel voor verzekeren. Zo bestaan er verzekeringen voor als je bruiloft niet door kan gaan en zelfs aparte lichaamsdelen kun je tegenwoordig verzekeren. Toch komt het overgrote deel van de verzekeringen toch nog voor rekening van de gangbaardere zaken. Auto verzekeringen, fiets verzekeringen, reis verzekeringen en zorg verzekeringen zijn verzekeringen die veel van ons afgesloten hebben of in ieder geval overwegen. Maar hoe weet je nu of je bepaalde verzekeringen echt nodig hebt? En hoe kies je tussen al die verzekering maatschappijen de juiste aanbieder die aansluit bij wat jij wilt? We gaan hier uit van de meest gangbare verzekeringen en geven je informatie over hoe je een goede verzekering vindt.Autoverzekeringen

Een auto aanschaffen betekent een flinke uitgave. Voor de meeste mensen is het één van de duurste zaken die ze in hun leven aanschaffen. Een goede auto verzekering is dan ook geen overbodige luxe. Sterker nog: in de landen van de Europese Unie ben je als autobezitter verplicht een auto verzekering af te sluiten.

Zorgverzekeringen

De zorg verzekeringen zijn enorm in de belangstelling komen te staan de laatste jaren. Het zorgstelsel heeft een flinke transformatie ondergaan en we betalen met z’n allen flink meer premie voor onze zorg verzekeringen. Eén van de belangrijkste redenen voor mensen om te kiezen voor een specifieke zorg verzekering, is dan ook om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Toch is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de maandelijkse premie bij het uitzoeken van een zorg verzekering.

Reisverzekeringen

Het nut van reis verzekeringen wordt nog wel eens in twijfel getrokken. De meeste mensen gaan nou eenmaal hooguit één of twee keer per jaar op reis. En dan lijkt het afsluiten van een speciale reis verzekering een onnodige rompslomp. Maar heb je al gedacht aan de mogelijkheid dat er op reis een ongeval gebeurt, of dat je bestolen wordt? En dat de kosten hiervan niet worden vergoed door de gangbare verzekeringen die je hebt? Een reis verzekering is altijd aan te raden.

Fietsverzekeringen

Een type verzekering dat langzaamaan aan populariteit wint, is de fiets verzekering. Als je bedenkt dat ieder jaar ongeveer één op de twintig mensen slachtoffer wordt van fietsendiefstal is dat ook niet zo gek. Fiets verzekeringen lijken misschien niet de moeite om af te sluiten -en voor een tweedehands omafiets is dat ook absoluut niet het geval- maar, als je een nieuwe fiets koopt, deze vaak gebruikt en je deze nog wel eens ergens moet stallen waar regelmatig fietsen worden gestolen dan kan het lonend zijn om je fiets daartegen te verzekeren.