Belasting

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiƫle wegwijzer op internet.

Meest gelezen:

Links

 

 

 

Je pensioen vergelijken, hier moet je op letten! Het lijkt misschien alsof je niet zoveel te kiezen hebt, maar stiekem heb je dat wel. Je pensioenfonds kun je bijvoorbeeld niet kiezen, maar zodra je een pensioen moet aankopen. Kun je wel gaan shoppen voor de beste deal. Dat komt omdat het in Nederland zo geregeld is dat je werkgever of branche bepaald waar je pensioen opbouwt. Werk je in de metaal, dan bouw je pensioen op bij pensioenfonds PME en werk je voor de overheid dan zit je bij ABP.

Pensioen vergelijken zodra je met pensioen gaat

Of je nadat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt ook pensioen moet aankopen hangt af van de keuzes die je nu maakt en het fonds waar je bij zit. Bij de meeste fondsen is het zo dat je een levenslang pensioen moet aankopen. Dat betekent dat u de totale pensioenpot die u in de loop der jaren heeft opgebouwd weer onderbrengt bij een verzekeraar die u een voorstel zal geven over de uitkeer van uw pensioen. Ligt dit in de lijn der verwachtingen dan kunt u deze overeenkomst aangaan, maar valt dit tegen dan kunt u verder shoppen. Het loont om niet direct uw pensioen aan te kopen bij de eerste de beste deal, maar de deals goed te vergelijken. Hier valt veel geld te verdienen. De ene verzekeraar geeft u meer dan de andere. Pensioen vergelijken is ook verstandig bij uw eigen verzekeraar.

Maar hoe zit het dan met AOW?

Uw AOW is anders geregeld. Want wanneer u de AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt, hangt af van uw leeftijd nu. Wordt u voor 2021 67 jaar. Dan krijgt u vanaf uw 67e jaar uw AOW uitkering. De hoogte hiervan hangt af van het aantal jaren dat uw in Nederland gewoond en gewerkt heeft. Uw AOW wordt gezien als 1 van uw aanvullende delen van uw pensioen.

Appeltje voor de dorst

Het is natuurlijk verstandig om niet alleen te vertrouwen op uw pensioen opbouw en AOW. Met spaargeld, een eigen huis of beleggingen kunt u uw pensioen aanvullen zodat u comfortabel kunt leven zodra u met pensioen bent. U kunt daar nu al rekening mee houden, zodat u tegenvallers kunt opvangen en lekker kunt genieten.