Lenen

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet. Alles over verantwoord lenen leest u in ons dossier lenen.

Meest gelezen

Links

Voorwaarden lening, Leenvoorwaarden

Het is dus belangrijk dat je een uitgebreide vergelijking maakt tussen de verschillede leenvormen én geldverstrekkers. Wat je in je vergelijking absoluut mee moet nemen, zijn de leenvoorwaarden. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je voor het lenen van een bepaald bedrag uiteindelijk veel duurder uit bent bij een aanbieder die op het eerste oog als goedkoopste uit de bus kwam.

Stel dat je tijdens de looptijd van je lening voor een onvoorziene uitgave komt te staan waardoor je wat later je lening kunt aflossen. Bij sommige aanbieders loop je hierdoor tegen hoge boetes op waardoor je uiteindelijk veel duurder uit bent dan wanneer je voor de aanbieder had gekozen die een iets hogere rente rekent maar die lagere boetes hanteert. Denk niet te makkelijk over je vermogen om op tijd alles terug te betalen. Een wasmachine die ineens kapot gaat, plotselinge medische kosten of een rekening waar je niet aan gedacht had zijn zaken waar iedereen wel eens mee te maken krijgt en die het tijdig terugbetalen en aflossen van je lening in de weg kunnen staan

Het zit in onze menselijke natuur dat we onze eigen financiële situatie al gauw iets rooskleuriger voorstellen dan deze in werkelijkheid is en dat is wellicht nog de grootste valkuil wat betreft het lenen van geld tegen een bepaalde rente. Maar, als je je zorgvuldig voorbereid en een realistische berekening maakt van tevoren dan kan het lenen van geld je in tal van situaties uitkomst bieden.


Pas op! lenen kost geld