Belasting

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet.

Meest gelezen:

Links

 

 

De juiste hypotheek kiezen

De ene hypotheek is de andere niet, er zijn heel wat verschillende hypotheek vormen: de beleggings hypotheek, de spaar hypotheek, de aflossingsvrije hypotheek, de lineaire hypotheek, de krediet hypotheek en de bankspaar hypotheek. En dat is nog maar een kleine selectie uit het totale aanbod. Iedereen heeft andere wensen en voor bijna iedereen is wel een geschikte hypotheek te vinden.


Zekerheid of neemt u de gok?

Als je het niet belangrijk vindt om vermogen op te bouwen en je maandlasten zo laag mogelijk wilt houden, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor de aflossingsvrije hypotheek. Daarbij los je niets van het geleende bedrag af ( je schuld blijft dus hetzelfde ) maar betaal je alleen de rente. Een variant hierop is weer de krediet hypotheek, waarbij je de hypotheek aflost met de winst bij verkoop van je woning. Om een krediet hypotheek te krijgen, is vaak wel een flinke eigen inbreng van kapitaal nodig.
Een onzekere hypotheek vorm, waaruit je eventueel wel extra rendement haalt, is een beleggings hypotheek of een effecten hypotheek. Hierbij los je af met geld dat je uit beleggingen verkrijgt. We kunnen hier onmogelijk alle hypotheek vormen bespreken maar je merkt al dat er behoorlijk wat verschillen bestaan. Ook de regels met betrekking tot belastingvoordeel en rente-aftrek zijn per hypotheek soort verschillend.


Hypotheek kiezen: laat u adviseren

Laat je altijd door een echte kenner en/of instelling adviseren en ga niet af op wat je van vrienden en familie hoort of op wat je aan informatie op internet vindt. Uiteraard kan het geen kwaad om ook deze bronnen te raadplegen maar hou er rekening mee dat niet alle informatie die je via deze kanalen vergaart ook op actuele feiten berust. Een professional is op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hypotheken en kan ook alle alternatieven voor je op een rijtje zetten. Iedereen bevindt zich ten slotte in een andere financiële situatie en bovendien heeft niet iedereen dezelfde behoeften en wensen. Wat voor iemand anders werkt, hoeft voor jou niet persé de beste oplossing te zijn.

Vergelijk niet alleen de verschillende hypotheek vormen met elkaar, maar ook de verschillende aanbieders. Een weloverwogen keuze voor de juiste aanbieder kan flink schelen in het totale kostenplaatje!