Belasting

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiƫle wegwijzer op internet.

Meest gelezen:

Links

 

 

Uw eigen huis verkopen

Heeft u al een lange tijd een eigen woning maar wilt u graag verhuizen en uw eigen huis te koop zetten, dan kunt u dit ook zelf doen. Er is niet altijd meer een makelaar nodig om een huis te verkopen. Veel mensen maken nog gebruik van een makelaar, maar tegenwoordig is het niet raar dat mensen hun eigen huis zelf te koop zetten. Het heeft ook een aantal voordelen, u hoeft namelijk geen makelaars kosten meer te betalen als u het huis zelf te koop zet. Het voordeligste is om uw huis op internet te zetten, dit biedt u namelijk veel mogelijkheden. U kunt vaak op internet gratis adverteren of een pakket kiezen via een internetmakelaar. Ook kunt u zelf kiezen waar u uw huis te koop zetten, er is namelijk een brede keuze qua huizenverkoopsites.


Uw huis via internet verkopen

Als u van plan bent, uw huis zelf te gaan verkopen op het internet dan bespaard u ten eerste een hele hoop kosten. U hoeft namelijk niet meer te betalen voor een makelaar. Tegenwoordig is het verkopen van huizen op het internet steeds populairder, omdat u de mogelijkheid hebt om gratis te adverteren op verschillende marktplaatsen en websites. Er zijn een hoop internetmakelaars die gratis aanbieden om te kijken of er wel interesse naar uw huis is of dat uw huis wel hoog genoeg in de markt staat. Dit is natuurlijk erg belangrijk om te weten, omdat u zo weet wanneer en waar u het beste kunt adverteren. Het is wel belangrijk om goed te informeren wat verschillende internetmakelaars voor pakketten aanbieden. Dit zijn vaak pakketten voor de mensen die hun eigen huis willen gaan verkopen, zonder makelaar.


Is het wel verstandig om uw eigen huis te verkopen

Het is niet altijd even verstandig om uw eigen huis zelf te gaan verkopen. Het zal bijvoorbeeld geen problemen opleveren bij een huis waar veel interesse voor is en waar veel vraag naar is. Ook zal het geen problemen opleveren bij huizen die er zeer goed uitzien, en waar weinig onderhoud aan is. Bij deze punten kan het verstandig zijn om uw huis zelf te verkopen omdat deze huizen vaak weinig problemen zullen opleveren met de verkoop. Houdt er wel rekening mee, dat u de prijsonderhandeling en de bezichtigingen van het huis zelf moet regelen. Het is pas onverstandig om uw huis zelf te gaan verkopen als het huis niet goed is onderhouden en er weinig interesse naar is. Wat echter wel een voordeel is van het huis zelf verkopen, is dat u zelf de buurt en de omgeving goed kunt omschrijven. Als u namelijk een makelaar heeft, dan verteld de makelaar de informatie over de buurt en omgeving. Wat ook altijd een groot voordeel kan zijn is als u een keuringsrapport van uw huis heeft. Zo kunnen de geĆÆnteresseerde goed zien hoe het huis ervoor staat.