Advertentie

Welkom op Geldzakengids.nl
uw financiële wegwijzer op internet.

Links

Links

Ads

Hier is ruimte voor adverteerders.

ads

Financieel plannen van uw eigen vermogen

Financial Planning wordt gebruikt om te helpen bij het plannen en het beheren van uw eigen vermogen. In verschillende tijden in uw leven zullen er steeds weer andere geldzaken naar boven komen. Het kan bijvoorbeeld dat u een erfenis krijgt of dat u een promotie maakt op uw werk, maar ook kunt u worden ontslagen waardoor u in de financiële problemen komt te zitten. U zult uw vermogen langzaam moeten opbouwen, het kan namelijk zijn dat u een laag inkomen heeft en dat u nog schulden heeft die nog afbetaald moeten worden.

Uw vermogen en loopbaan

Hoe langer u werkt, hoe meer loon u zult krijgen, waardoor er steeds meer mogelijkheid is om te gaan sparen. Wanneer u uw hypotheek heeft afbetaald, kunt u uw richten op andere zaken. Zo kunt u uw geld gaan beleggen. U zult regelmatig vragen hebben over uw financiële zaken, waardoor het misschien handig kan zijn om advies te krijgen van een financiële deskundige. Financial planning kan u hierbij daadwerkelijk helpen! Als u graag een Financial planning wilt, dan kunt vrijwel bij iedere bank terecht. Veel banken bieden namelijk een Financial planning aan, die u zal begeleiden met het beheer van uw financiële vermogen.

Na uw pensioen uw vermogen plannen

Wanneer u de leeftijd benaderd dat u uw pensioen wilt gaan regelen, zult u vast ook een hoop vragen hebben over hoe het in zijn werk gaat en hoe u het moet gaan aanpakken. Het is hierbij zeer belangrijk om een Financial planning van uw vermogen te maken. Er komen namelijk nog meer belangrijke zaken aan de orde als u pensioen wilt gaan opbouwen. Een voorbeeld van zo’n zaak is de successieplanning. Het is daarom altijd makkelijk om een Financial planner te hebben die u hierbij kunt helpen en adviseren.

De stappen van de Financial planning

De eerste stap die erg belangrijk is van de Financial planning is kijken wat uw vermogen is. U gaat samen met uw Financial planner overleggen en bekijken wat uw financiële situatie nu is. Als u die situatie heeft bekeken, wordt er hiervan een duidelijk overzicht gemaakt. In dit overzicht zullen een aantal dingen staan, namelijk: uw spaarrekening, de leningen of hypotheken die u eventueel heeft en ook de beleggingen zullen op dit overzicht staan. Hierna zult u het met uw Financial planner hebben over de roerende en onroerende goederen en natuurlijk over het rendement.

De tweede stap die u moet gaan ondernemen is dat u samen met uw Financial planner zult bespreken wat uw eigen wensen zijn over het vermogen. Hierna zal de Financial planner het overzicht uitbreiden, en zal hij/zij bekijken hoe uw vermogen op lange tijd zou kunnen veranderen. Hierbij wordt er wel rekening gehouden met bepaalde zaken, zoals het rendement en de risico’s die u neemt met bijvoorbeeld het beleggen van uw geld.

In de derde stap zal uw Financial planner een aantal voorstellen doen over uw vermogen. U kunt dan zelf een voorstel accepteren of weigeren. Daarna zal u samen met de bank bekijken of deze voorstellen bereikt kunnen worden.

In de vierde en laatste stap wordt het financieel plan die u heeft doorgenomen met de bank en uw Financial planner worden uitgevoerd. U zal hierbij de stappen van het financieel plan goed moeten volgen en zich houden aan het schema. Tussendoor kan het natuurlijk zijn dat er veranderingen plaatsvinden, samen met uw Financial planner kunt u die veranderingen doorbespreken en stappen ondernemen als dat nodig is.

ads